Blog

Inauguració l’Exposició de Fotografies “Les veus de l’Aigua”

L’Institut Francès de Barcelona ens acull  i amb el muntatge de  l’exposició de fotos Les veus de l’Aigua, en color i en banc i negre.

La mirada és aquesta vegada sobre Burkina a l’època de les pluges. Veiem camps de mill, taques verdes sobre la terra vermella. Tolls marronosos amb nens que es banyen i riuen amb l’alegria de les primers pluges, de l’aigua que arriba després de nou mesos de sequera. Les pluges, l’Hivernatge, se’n diu. Juny, època de treballs agricoles, plantar les llavors, estar al camp, obtenir el menjar que es recollirà el setembre i haurà de durar tot l’any fins les properes pluges.

La mirada no és sempre alegre. Hi haurà els mosquits, el paludisme. I els treballs de sempre: les dones anat a buscar l’aigua, molent el mill, rentant la roba, fent el menjar, i anat també als camps. Amb els fills petits a l’esquena. Els nens no tenen escola i les acompanyen.

Pastorets de 6 a 10 anys van a pasturar els ramats de vaques o d’ovelles. La Burkina Faso rural que s’esforça i segueix endavant.
Entre el públic que va visitar l’exposició, gent de totes les edats: des dels més grans fins el voluntari més petit, l’Unax de dos mesos.

Gràcies a Pepe Navarro i a l’Institut Francès de Barcelona

Fins el 18 de març. Us ho recomanem

2016_03_01_Expo_Pepe_IFBcn (2)[1]2016_03_01_Expo_Pepe_IFBcn (10)2016_03_01_Expo_Pepe_IFBcn (8) 2016_03_01_Expo_Pepe_IFBcn (4)

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.