Blog

Viaje de seguimiento Marzo 2016

Després de cinc anys torno a Burkina Faso de la mà de “Aigua per al Sahel”.

Visito quatre regions, al nord Arbollé, al sud Boura, a l’est Koupéla , i la zona de la capital Ouagadougou. Amb les contreparts AEVS, APS, ADLK i el centre de Marie Immaculé. Van ser vuit forages, un Chateau d’ eau, dos rehabilitacións i sis demandes.

Al març un dels mesos més calorosos, aquest any les temperatures rondaven els 42 graus. La sequera és de les fortes, es veu per tot arreu, i fins i tot fa que la gent del nord es traslladen al sud.

És igual la regió, la manca d’aigua potable es troba en totes les zones que vaig visitar. Les dones i els nens es desplaçen cada dia un mínim de 5 quilòmetres per trobar aigua potable. Activitat que treu hores per realitzar altres tascas, a les dones poder treballar i els nens poder anar a l ‘escola.

Enmig de l’època seca, la qual és de vuit mesos. Les tasques agrícoles són molt petites. Els animals també acusen la falta d’aigua i pel consegüent l’escassetat de menjar. En algunes comunitats sorprèn que els homes parin la seva activitat diària a causa de l’època seca, però les dones i nens segueixen la tasca diària de buscar aigua,.

Una mica d’esperança es nota en l’ambient  amb el nou govern, amb el nou rumb polític. Però amb l’escassetat de recursos i les arques de l’estat buides serà complicat, però mai imposible.

Aquest és l’enllaç del viatge, on les fotos reflecteixen el dur que és viure sense aigua potable.

Ver Fotografías

Lidia Larrosa.

Periodista y voluntaria d’Aigua per al Sahel

 

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.