Blog

Les Veus de l’Aigua – Pepe Navarro

Cel de tempesta, terra mullada, un nen beu agua en un toll mentre també  ho fan les vaques que porta a pasturar, uns nens molt contents es tiren a l’aigua, una dóna agafa aigua amb una carabassa, una dóna omple una galleda amb l’aigua d’un pou tradicional, una dóna ja gran acciona una bomba i brolla aigua potable, un nen estira d’una mena de carret amb quatre bidons de plàstic, un home porta més de tres-centes gallines vives en una moto, una dóna vella camina amb llenya al cap, un home teixeix una cistella.

El llibre de fotografies de Burkina Faso, en blanc i negre i en color, ens mostra la vida quotidiana d’aquest país, amb les seves alegries i els seus problemes. Nens que riuen i es banyen a l’època de les pluges, dónes i nens als pous omplint recipients diversos amb aigua potable, els transports, a peu, en bicicleta, en burro, camió…L’arquitectura, els homes, dónes i nens en diferents situacions,  i retrats: cares series o somrients, vestit a l’occidental o no, sols o en grups…És el llibre de fotografies més complert que existeix d’aquest país del Sahel.

El fotògraf Pepe Navarro ha viatjat a Burkina el febrer del any 2.000 i el setembre de 2014. Entre el període que separa els dos viatges algunes coses han canviat, altres no tant.

El pròleg és de Federico Mayor Zaragoza i a més a més conté textos de Lluís Mallart, antropòleg africanista de gran prestigi, de la periodista y escriptora Maruja Torres, de Pep Bernadas, l’amo de la llibreria Altair, d’Alain Sissao, catedràtic de la Universitat de Ouagadougou, de Fatto Batenga, presidenta d’una ONG burkinesa, i del mateix Pepe Navarro entre altres més.

Els textos i les fotos intenten explicar diversos aspectes de la vida a Burkina, les seves costums, treballs i riquesa cultural.

Els textos escrits en castellà, català i francès estan traduïts al final. Es un llibre trilingüe.

Editat per Aigua per al Sahel amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i Natura, es ven per, amb els beneficis, construir un pou d’aigua potable, el pou del llibre.

interior-libro-4 interior-libro-3 interior-libro-2

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.